Minusta on mielenkiintoista seurata treeniblogeja, ja erityisesti treeniviikkoja on kiva seurailla, sillä niistä voi saada vinkkiä omaankin ohjelmaan. Itselläni on tiettyjä tavoitteita kutakin viikkoa kohden, välillä pidän tarkoituksella hieman kevyempää viikkoa, välillä taas pyrin mahdollisimman runsaaseen tuntimäärään. Lisäksi vaihtelen eri lajien painotusta kausittain, vähän vuodenajasta ja muista asioista riippuen. En kuitenkaan harjoittele mitenkään tavoitteellisesti, vaan olen täysin kuntoliikkuja, joten fiilispohja on aina mukana kaikessa tekemisessäni. Vaikka olisin suunnitellut pitkää juoksulenkkiä, saatan kuitenkin mennä esimerkiksi lämpöjoogatunnille, jos olo siltä tuntuu.

Kuten jo aiemmin mainitsin, pidän kuitenkin jonkinlaisista tavoitteista liikunnan suhteen. Erityisesti juoksemisessa minulla on yleensä aina jokin tavoite tulevaisuudessa siintämässä. Olenkin nyt muutaman vuoden ajan käynyt muutaman kerran vuodessa juoksemassa joko puolimaratonia tai lyhyempiä 10 km tai 5 km kisoja. Ja se pitää hyvin juoksumotivaatiota yllä, kun ei haluaisi juosta hitaampaa aikaa kuin edellisellä kerralla!:D

Tässä esimerkki tavallisesta treeniviikostani:

MA  astangajooga 90min

TI   aamulenkki (reipas) 30min
      kuntosali (yläkroppa) 60min + pilates 90min

KE  bodycombat 60min + kuntosali (alakroppa) 60min

TO  aamulenkki (kevyt) 30min
       rauhallinen lenkki 75min

PE  lepo

LA  vauhdikas lenkki 60min + astangajooga 90min

SU  pitkä lenkki 90-120min + lämpövenyttely 90min

Lepopäivän paikka hieman vaihtelee työilloista riippuen, samoin aamulenkkipäivät saattavat vaihdella opiskeluista riippuen. En ole nykyään enään kovin motivoitunut heräämään ennen kuutta vain sen vuoksi, että pääsisi aamulla juoksemaan. Joskus reippauksissa kykenen sen kyllä tekemään, jos koko viikko on täynnä aikaisia herätyksiä. Mutta onneksi sellaista on harvoin:)