Aamulla herätessä aurinko paistoi ihanasti ja tiet näyttivät ihanan sulilta. Aamiaisen jälkeen opiskelin hetken, jonka jälkeen pukeuduin juoksuvarusteisiin ja lähdin lenkille. Alkuperäissuunnitelmana oli hiihtolenkki, mutta ihanan keväinen sää houkutteli ehdottomasti juoksemaan.

Juoksu tuntui mukavan kevyeltä, ja päädyinkin juoksemaan pitkän lenkin. 90min tuli täyteen, ja pidemäänkin olisi varmasti jaksanut, mutta jalkoja pitää hieman varoa, kun eivät ole tässä vaiheessa vuotta vielä tottuneet juoksemaan näin pitkiä matkoja. Olen muutenkin tosi herkkä saamaan kaikenlaisia rasitusvammoja, joten pitää aina välillä  muistuttaa itseään harjoittelumääristä;)

Tavoitteena oli mennä koko lenkki alle 150 sykkeillä, mutta jostain syystä sykkeet nousivat kovin herkästi tasolle 160, ja koko lenkin keskisykkeeksi tuli 162. Olisikohan tuolla loppuviikon verenluovutuksella jotain tekemistä tämän kanssa? Joka tapauksessa pitää nyt ottaa kova kuri noiden sykkeiden kanssa, jotta tuo peruskestävyys kehittyisi kunnolla.

Pukeutuminen alkoi mietityttää minua juoksulenkillä. Olin nimittäin laittanut päälle kevyen hiihtotakin ja suhteellisen ohuet talvijuoksutrikoot ja alle vielä alusasukerraston. Päässä oli ohut hiihtopipo ja kädessä ohuet hiihtohanskat. Hiihtolenkeillä tämä varustus on ollut juuri sopiva näilläkin keleillä, mutta tänään juostessa tuli vähän liiankin kuuma. Ainakin auringon porottaessa suoraan kohti. Juoksinkin koko matkan lopulta ilman hanskoja ja takin vetoketju hieman avoinna.

Aloinkin haaveilemaan uusista juoksuvaatteista. Vanhoissakaan ei ole mitään vikaa, mutta jotenkin uudet vaatteet aina piristävät. Minut näkeekin usein urheilukaupoissa kiertelemässä, ja vaikken raaskisi ostaa mitään normaaleja käyttövaatteita, niin urheiluvaatteita voi mielestäni aina ostaa. Ne tuntuvat ikään kuin hyödyllisemmiltä, eikä niiden ostelusta tule huonoa omaatuntoa:D

Uudet juoksutossut ovat ainakin ostolistalla, mutten ole vielä päättänyt, että mitkä.

Tässä muutamia inspiraatiokuvia asicsen sivuilta.

 
Juoksukengistä ainakin Asicsen DS-Trainerit (ylhäällä oikealla) ja Gel-Kinsei houkuttelevat (alhaalla). Myös DS-Racerit olisivat ihanat (ja aivan älyttömän ihanan näköiset), mutta ne taitavat olla minulle liian kevyet.

Täytyykin mennä joku päivä vähän lähemmin tarkastelemaan noita juoksukenkiä!